Články z kategorie

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze
Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

RECENZE: Klan Havranových se schází uprostřed sněhové bouře, aby po smrti rodinného patriarchy dostál jeho poslední vůli a strávil na zámku Rabenštejn jednu společnou noc. Odměnou za to má být všem podíl na nemalém dědictví. Místo toho však začnou jeden po druhém umírat.
 

Číst více

Po loňském knižním hitu Sedm manželů Evelyn Hugo vytvořila Taylor Jenkins Reid fiktivní, ale naprosto uvěřitelný životopis vrcholové tenistky Carrie Soto

05.04.2024 | Recenze
Po loňském knižním hitu Sedm manželů Evelyn Hugo vytvořila Taylor Jenkins Reid fiktivní, ale naprosto uvěřitelný životopis vrcholové tenistky Carrie Soto

RECENZE: Kniha Taylor Jenkins Reid Sedm manželů Evelyn Hugo uhranula české čtenáře v loňském roce natolik, že se zařadila mezi nejprodávanější tituly roku. Letos v únoru vyšla této autorce novinka Carrie Soto se vrací a podle všeho půjde opět o čtenářský hit.
 

Číst více

Trnová královna: Retelling Šípkové Růženky, který si zamilují fanoušci knihy Krutý princ. Nechte se zlákat recenzí na pohádku, která rozhodně není pro děti

01.04.2024 | Recenze
Trnová královna: Retelling Šípkové Růženky, který si zamilují fanoušci knihy Krutý princ. Nechte se zlákat recenzí na pohádku, která rozhodně není pro děti

RECENZE: Některé pohádky nejsou pro děti. A i když je Trnová královna lehkým retellingem Šípkové Růženky, rozhodně to není nic, co by maminky četly dětem před spaním. Temně okouzlující royal fantasy o morálně pochybné čarodějnici, jež má jazyk stejně ostrý jako jedovatý trn, si zamilují fanoušci knih Krutý princ a Had a holubice.
 

Číst více

Její úžasné dětské knihy baví malé čtenáře bezmála celé jedno století. V novém životopisném románu z Metafory zjistíte, proč začala Astrid Lindgrenová psát a kde brala všechny nápady

22.03.2024 | Recenze
Její úžasné dětské knihy baví malé čtenáře bezmála celé jedno století. V novém životopisném románu z Metafory zjistíte, proč začala Astrid Lindgrenová psát a kde brala všechny nápady

RECENZE: Kdo by neznal Děti z Bullerbynu, Pipi Dlouhou punčochu, Ronju, dceru loupežníka? Knihy, které nás provází celým životem. Ale kdo jim vdechl život a jaká ve skutečnosti byla Astrid Lindgrenová? Odpověď nám přináší tato kniha a dozvíme se rozhodně spoustu nového.  
 

Číst více

Zaostřeno na tebe: Hate-to-love příběh plný vtipných slovních hříček, hlubokých myšlenek i úžasných vedlejších postav. Tuhle knihu budete zavírat s chutí pustit se do cvičení

18.03.2024 | Recenze
Zaostřeno na tebe: Hate-to-love příběh plný vtipných slovních hříček, hlubokých myšlenek i úžasných vedlejších postav. Tuhle knihu budete zavírat s chutí pustit se do cvičení

RECENZE: Svěže napsaný a s nadsázkou postavený příběh padne do noty všem, kteří četli tiktokový hit Hypotéza lásky. Romantický komediální debut Zaostřeno na tebe je sice protkán mnohými klišé, ovšem skvěle fungují a vy budete hltat stránku za stránkou. A pokud nepočítáte odér zpocených těl značky eau de mokrý pes či přeslazené vůně axe, pak si čtení užijete.
 

Číst více

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek – fantasy, která vás donutí dělat si magické čaje, být hodní na koi kapry a usmívat se na irské knihovníky

12.03.2024 | Recenze
Přísně tajný spolek svérázných čarodějek – fantasy, která vás donutí dělat si magické čaje, být hodní na koi kapry a usmívat se na irské knihovníky

Mika Moonová moc dobře ví, že život čarodějky v moderní Británii je někdy hrozná nuda. Máte tu všechna ta přísná pravidla, která vyžaduje Primróza, důstojná a přísná představená anglických čarodějek, aby se o vás lidé nikdy nedozvěděli. A pak je tu vaše magie, která prostě chce být používána. Řešení je jednoduché. Stanete se witchcore influencerkou.
 

Číst více
Nepřehlédněte

Z téhle knížky vám bude větší horko než ze sluníčka: Zakázané uvolnění je svůdným rozptýlením, které si užijete nejen o letní dovolené

25.07.2024 | Tipy na knihy

Podmanivé Divé ženy jako klenot vaší knihovny. Debutový román australské rodačky Emilie Hart ve vás bude rezonovat ještě dlouho po jeho dočtení

23.07.2024 | Tipy na knihy

Legendy a latéčka namlsaly čtenáře na feel-good fantasy, prequel Knihkupectví a kostní prach pokračuje ve vytyčené cestě. Co dělala sympatická orkyně Viv, než si založila kavárnu?

22.07.2024 | Recenze

Barbaři z ledové planety: Ze zajetí do víru vášně na planetě ledu. Tato knih přivodí ruměnec na tváři i zběhlým čtenářům erotických románů

19.07.2024 | Recenze

Naučte se cizí jazyk poslechem: Díky audioknihám se můžete pomalu zlepšovat po celý rok a na dovolené se pak v klidu domluvíte sami

18.07.2024 | Ostatní

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.