Články z kategorie

Zapomeňte na neděli – Křehký a dojemný román plný emocí od autorky bestselleru Vyměnit vodu květinám

29.09.2023 | Recenze
Zapomeňte na neděli – Křehký a dojemný román plný emocí od autorky bestselleru Vyměnit vodu květinám

RECENZE: Valerie Perrinová není v českém literárním světě nováčkem. Poznat jsme ji mohli prostřednictvím románů Vyměnit vodu květinám a Tři. V obou svým osobitým způsobem vylíčila svět lidí, kteří hledají své místo ve společnosti, do níž tak úplně nezapadají. Umění vcítit se do svých postav předvedla i v aktuální novince Zapomeňte na neděli.
 

Číst více

Vařečkou proti válce: Hrdinky historického románu Na kuchyňské frontě předvádějí vrcholné kuchařské umění z potravin na přídělový systém

26.09.2023 | Recenze
Vařečkou proti válce: Hrdinky historického románu Na kuchyňské frontě předvádějí vrcholné kuchařské umění z potravin na přídělový systém

RECENZE: Skutečná lahůdka pro milovnice ženských historických románů a vášnivých kuchařek v jednom – to je kniha Jennifer Ryanové Na kuchyňské frontě. Je to příběh plný nezlomnosti, odvahy, píle a vlastenectví, ale také morálky, přátelství, sesterství a rodiny.
 

Číst více

Smrt mezi řádky: Zářivá knižní novinka nejen pro fanoušky true crime a pro knihomoly

21.09.2023 | Recenze
Smrt mezi řádky: Zářivá knižní novinka nejen pro fanoušky true crime a pro knihomoly

RECENZE: True crime je literární žánr, jehož podstatou je rekonstrukce kriminálního činu, typicky vraždy nebo sériových vražd. A je to také jedno z důležitých témat debutu britské spisovatelky Alice Slaterové Smrt mezi řádky, který nás zavede do tradičního anglického knihkupectví v době předvánočního shonu.
 

Číst více

První jiskra, letmé úsměvy, řeč těla a chemie, které rozumí jen zamilovaní. Přivolejte zpět vzpomínky na letní lásky s knihou Léto porušených pravidel

20.09.2023 | Recenze
První jiskra, letmé úsměvy, řeč těla a chemie, které rozumí jen zamilovaní. Přivolejte zpět vzpomínky na letní lásky s knihou Léto porušených pravidel

Léto je jako stvořené pro letní lásku, nemyslíte? Slunce, moře, prázdniny, volno, člověk se cítí uvolněný, bezstarostný. Sama o letní lásce něco vím, i když je to už hodně, hodně dávno, jsme spolu pořád a klape nám to. Jenže jinak to má Meredith, hlavní hrdinka young adult knížky Léto porušených pravidel, která není nakloněná vůbec ničemu.
 

Číst více

Nechte se unášet na magické vlně: Knížka Kordélie a kloboučníci o svérázné holčičce, která se pasuje do role detektivky, baví děti i dospělé

10.09.2023 | Recenze
Nechte se unášet na magické vlně: Knížka Kordélie a kloboučníci o svérázné holčičce, která se pasuje do role detektivky, baví děti i dospělé

RECENZE: Kordélie Kloboučníková patří do rodiny, která se řadí ke vznešeným Tvůrcům šatů a obuvi – Rukavičkářům, Kabátníkům, Hodinářům, Ševcům a Kloboučníkům. Ti do každého svého výrobku skrývají kus magie a propůjčují jim kouzelnou moc. Kordélie se nemůže dočkat, až se bude moct začít učit jejich rodinnému řemeslu – tedy kloboučnictví. Musí ovšem dosáhnout určitého věku, a tak se zatím jen dozvídá o kouzelných přísadách a sní o prvním klobouku, který jednou vyrobí.
 

Číst více

Jižanské stromy divné ovoce nesou: Neobvyklá kombinace společenského románu o rasismu, černého humoru a černé magie

06.09.2023 | Recenze
Jižanské stromy divné ovoce nesou: Neobvyklá kombinace společenského románu o rasismu, černého humoru a černé magie

RECENZE: Záhadné vraždy bělochů ve státě Mississippi začnou přitahovat pozornost celé Ameriky. Městečko Prachy, které nikdy ničím nevynikalo, na sebe nyní strhává veškerou pozornost. Navíc u vražd je vždy nalezeno ještě jedno tělo – tělo černocha, které připomíná mladého chlapce, který tu byl zavražděn před 65 lety. Dvojice detektivů se snaží záhadě přijít na kloub, ale vůbec to nebudou mít snadné, neboť se jim do případu zamotá i trocha černé magie.
 

Číst více
Nepřehlédněte

Českým bestsellerem za rok 2023 jsou Gazely Patrika Hartla. Uspěly v konkurenci více než tisícovky knih

05.03.2024 | Ostatní

Daniel Bambas: „Ty nejzajímavější charaktery skrývají hodně smutku.“ Držitel Ceny Thálie propůjčil již podruhé svůj hlas příběhu z pera skotského spisovatele Petera Maye

04.03.2024 | Rozhovory

Geniální autorka loňského bestselleru Znamenitá mrtvola se vrací s temnou sbírkou povídek Devatenáct pařátů a jeden temný pták

02.03.2024 | Tipy na knihy

5 nejrozšířenějších mýtů o audioknihách: Poslech mluveného slova není jen línou a nerovnou náhražkou čtení, ale otevírá nový svět vychutnávání příběhů. Vyzkoušejte to sami!

01.03.2024 | Rozhovory

Sedm knižních novinek, o kterých by se mělo mluvit! Pohodový young adult román, cestování v čase s AI, kontroverzní kniha o transgenderu a další

29.02.2024 | Tipy na knihy

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.