Články z kategorie

Paměť, všechno a nic

30.07.2022 | Recenze
Paměť, všechno a nic

Fenomén, který tvoří minulost i budoucnost. Zaostřit svůj zrak na novou knihu Lisy Genovy by měl úplně každý. Lisa vystudovala psychologii a titul Ph.D. získala na Harvardu v oboru neurovědy. Kdo se tohoto faktu zalekne, snáz zapomene. Nepronikne do tajů fungování částí mozku a nervové soustavy. Preferujete napětí při krimi románu, nečekané rozuzlení detektivek anebo lyriku v beletrii? I toto v nové knize najdete. Věda, co zaujme? Jde to, pokud si téma bere na paškál Lisa Genova. (text: Silvie Ulrichová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Klasická hudba zvenčí i zevnitř

25.07.2022 | Recenze
Klasická hudba zvenčí i zevnitř

Klasické hudbě se říká také vážná. Buďte si jisti tím, že při čtení této knihy vážní nebudete. (text: Silvie Ulrichová, foto: Štěpánka Levá, se souhlasem Grada Publishing)

Číst více

Život mezi dvěma zeměmi

22.07.2022 | Recenze
Život mezi dvěma zeměmi

Matka s ostatními dětmi a ženami prchaly z vesnic v horách Gramosu v severním Řecku, kde se ukrývali za občanské války partyzáni, a které bombardovala vládní vojska. Babička by cestu nezvládla a chtěla, aby s ní alespoň vnučka zůstala. V noci zasáhla jejich domek bomba. (text: Zuzana Dorogiová, foto: Adolf Horsinka) 

Číst více

Hra na pravdu v potemnělém hotelu

18.07.2022 | Recenze
Hra na pravdu v potemnělém hotelu

Tři zcela rozdílní lidé, jedno místo a čas. Muž středního věku Jakub objeví pozdě večer ve svém pokoji mladíka Jonáše, zaměstnance hotelu, který zde evidentně chtěl přespat. Recepční Klára musí nastalou situaci diplomaticky řešit, protože Jakub se hodlá zasadit o Jonášovo propuštění. (text: Jiří Popiolek, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Léto, dovolená a láska – co víc si přát?

15.07.2022 | Recenze
Léto, dovolená a láska – co víc si přát?

To takhle jednou potkáte naprosto nemožného kluka v béžových kalhotách a stane se z něj přítel na celý život. Náhoda nebo osud? Těžko byste hledali rozdílnější, a přitom naprosto k sobě padnoucí dvojici, jako jsou Poppy a Alex. Ona ztřeštěná a neukotvená, on pořádkumilovný a sevřený. Každý si žije vlastní život plný soukromých dramat, ale každé léto podnikají společnou dovolenou. Jak tohle asi může dopadnout? (text: Tereza Bártová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Román s výstižným názvem Tři

14.07.2022 | Recenze
Román s výstižným názvem Tři

Valerie Perrinová se českým čtenářům představila románem Vyměnit vodu květinám, jehož hlavní hrdinka pracuje jako správkyně hřbitova. Druhá autorčina kniha nazvaná jednoduše a výstižně Tři je příběhem, jenž se svým námětem i zpracováním vryje pod kůži, a ještě dlouho po přečtení ve čtenáři doznívá. (text: Barbora Javorková, foto: Štěpánka Levá)

Číst více
Nepřehlédněte

Dekadentní fantasy příběh jiskří sexuálním napětím a je plný šťavnaté magie

29.09.2022 | Recenze

Michal Viewegh oslaví šedesáté narozeniny a zúčastní se udílení státních vyznamenání na Pražském hradě

28.09.2022 | Ostatní

Martin Pilař: Abych vydal druhou audioknihu, prodal jsem auto

27.09.2022 | Rozhovory

Oceňovaná kniha inspirovaná životem Williama Shakespeara, jeho jméno v ní však nenajdete

26.09.2022 | Knižní zajímavosti

Hana Robinson: Ráda bych šla na skleničku s Alenou Mornštajnovou

25.09.2022 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.