Články z kategorie

Heather M. Herrman stvořila děsivě napínavý romantický příběh, za který by se nestyděl ani Edgar Allan Poe

25.12.2022 | Recenze
Heather M. Herrman stvořila děsivě napínavý romantický příběh, za který by se nestyděl ani Edgar Allan Poe

Podnikání je vždycky sázka do loterie. Jakkoli byla v polovině 19. století tato oblast spíše mužskou záležitostí, pokud jste zvolili ten správný obor, mohli jste být velmi úspěšní i jako žena. To se také podařilo hlavní hrdince románu Královna mrtvol. Našla totiž díru na trhu, které naplno využila. Až na to, že žádanou komoditou jsou pěkné a zdravé mrtvoly… A disponují-li navíc nějakou zajímavou anomálií, jsou odběratelé štěstím bez sebe.

Číst více

Robert Bryndza se po několika letech vrací s dalším strhujícím případem oblíbené Eriky Fosterové

20.12.2022 | Recenze
Robert Bryndza se po několika letech vrací s dalším strhujícím  případem oblíbené Eriky Fosterové

Když u nás v roce 2019 vyšly Smrtící tajnosti, nikdo z nás nechtěl uvěřit, že to bude na roky poslední detektivní příběh sympatické Eriky Fosterové. Tato slovenská rodačka z malé vesnice jménem Lehota si u policie vydobyla skvělé jméno a každý její případ má výbornou dějovou linku a neočekávané zvraty. Robert Bryndza si ale svých fanoušků cení, a tak se vám v těchto dnech dostane do rukou další pokračování série, a je to opět skvělý čtenářský zážitek.

Číst více

Jaké tajemství ukrýval Otec vlasti? Výprava plná šifer a starých obrazů může světu odhalit dosud skrytou tvář Karla IV.

17.12.2022 | Recenze
Jaké tajemství ukrýval Otec vlasti? Výprava plná šifer a starých obrazů může světu odhalit dosud skrytou tvář Karla IV.

Karel IV. byl významným panovníkem dvou říší – byl císařem římským a králem českým. Zasloužil se o kulturní rozkvět a dobré jméno rodu Lucemburků. Co ale jeho osobní život? Byl celkem čtyřikrát ženatý, jeho srdce však dost možná získal ještě někdo další – historici George a Martin rozkrývají záhadu kolem Karlovy tajné milenky.

Číst více

Americký spisovatel Blake Crouch vytvořil svět blízké budoucnosti a mrazivou vizi vědeckého pokroku

11.12.2022 | Recenze
Americký spisovatel Blake Crouch vytvořil svět blízké budoucnosti a mrazivou vizi vědeckého pokroku

Svět blízké budoucnosti je prošpikován kamerami, které vás sledují na každém kroku, a pokročilým softwarem, jenž dokáže odhalit kohokoli. Také věda postoupila mílovými kroky vpřed a genetické manipulace nejsou ničím zvláštním. Zvlášť ty nelegální mohou přivést lidstvo na pokraj humanitární katastrofy. V tom lepším případě…

Číst více

Lenka Pastorčáková v nové knize využila znalost prostředí, byla reportérkou i tiskovou mluvčí kandidáta na prezidenta

08.12.2022 | Recenze
Lenka Pastorčáková v nové knize využila znalost prostředí, byla reportérkou i tiskovou mluvčí kandidáta na prezidenta

Víte, koho volíte?
Být novinářem není snadná práce, musíte být stále k dispozici a mít ten správný „tah na branku“. V dnešní honbě za fantastickými zprávami jde ale bohužel často stranou čest, morálka a mnohdy i pravda, jak se ostatně přesvědčila také hlavní hrdinka příběhu Lenky Pastorčákové Dominika Loučková. Mladá žena se nebála nesklonit hřbet před mocnými ani za cenu ztráty kariéry a cesty do neznáma.

Číst více

Josef König opouští vážná témata a předkládá nám knihu plnou humoru a nadsázky, přesto je to příběh ze života

05.12.2022 | Recenze
Josef König opouští vážná témata a předkládá nám knihu plnou humoru a nadsázky, přesto je to příběh ze života

Potřebujete se zasmát, odpočinout si, vypnout hlavu a povznést se nad vlastní problémy? Pak jsou Provazochodci ta správná volba.

Číst více
Nepřehlédněte

Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

30.01.2023 | Recenze

Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

29.01.2023 | Recenze

Jeffery Deaver stvořil nyní již legendárního detektivka Lincolna Rhyma, jeho filmovou podobu ztvárnil Denzel Washington

28.01.2023 | Seriál detektivové

Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

27.01.2023 | Recenze

O Životické tragédii se ve školách neučí, vyprávění pamětníků podmanivě zaznamenala Karin Lednická, autorka Šikmého kostela

26.01.2023 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.