Články z kategorie

Tři sekery – horor, thriller, psychologické drama i detektivka v jednom. Kateřina Surmanová dokáže vykreslit atmosféru tak, až máte pocit, že jste součástí celého příběhu

19.06.2024 | Recenze
Tři sekery – horor, thriller, psychologické drama i detektivka v jednom. Kateřina Surmanová dokáže vykreslit atmosféru tak, až máte pocit, že jste součástí celého příběhu

RECENZE: Poznejte lovce zázraků – Michala – slavného youtubera. Navštěvuje záhadná místa, kde straší a děje se cosi podivného. Když se dozví o vraždě, kterou údajně spáchal kněz z jeho rodné vesnice, rozhodne se ji využít pro svůj pořad. Je tu totiž spousta podezřelých okolností. Když se s knězem potká, zjistí, že bude muset čelit i démonům z vlastní minulosti.
 

Číst více

Toskánské dědictví: Na první pohled odpočinkové čtení umně splétá city a emoce a čtenářům nabízí silný příběh

08.06.2024 | Recenze
Toskánské dědictví: Na první pohled odpočinkové čtení umně splétá city a emoce a čtenářům nabízí silný příběh

RECENZE: Co uděláte, když vám do klína spadne nečekané dědictví? Třicetiletá Američanka Fiona žije poklidným životem, stará se o invalidního otce a jediným stínem je tajemství o jejím původu, které jí matka svěřila před lety, těsně před smrtí. Věci se mění, když se jednoho dne Fioně ozve advokátka a oznámí jí, že její biologický otec, který žil v Toskánsku, zemřel a zanechal jí dědictví. Mladá žena se vydá do Itálie, kde na ni čekají nepříliš nadšení nevlastní sourozenci s obavami, že je nezvaná sestřička chce oškubat. Fionu čeká také plno nezodpovězených otázek ohledně otce, kterého nikdy nepoznala, a přitom by si to přála.
 

Číst více

Druhý dech: Tajemno, podivnosti a intenzivní strach. Klidné přírodní lůno se promění v dějiště hrůz. Temný debut českého autora prošpikovaný popkulturními odkazy

07.06.2024 | Recenze
Druhý dech: Tajemno, podivnosti a intenzivní strach. Klidné přírodní lůno se promění v dějiště hrůz. Temný debut českého autora prošpikovaný popkulturními odkazy

RECENZE: Román Daniela Krásného Druhý dech je temný a hořký jako to nejsilnější kafe. Začetla jsem se okamžitě, prostředí reklamní agentury mě náramně pobavilo, tolik povrchnosti a zároveň sarkasmu a břitkosti se najde málokde.
 

Číst více

Šikmý kostel, léta 1945–1961: Poslední díl románové trilogie, která navždy změnila náhled na karvinský region pro zbytek republiky

05.06.2024 | Recenze
Šikmý kostel, léta 1945–1961: Poslední díl románové trilogie, která navždy změnila náhled na karvinský region pro zbytek republiky

RECENZE: Před čtyřmi lety se to stalo: neznámá Karin Lednická vydala svůj debutový román Šikmý kostel a způsobila literární senzaci. Kronika ztraceného města, zachycující léta 1894–1921, se stala Knihou roku a sesbírala i další ocenění. Podobně nadšeně
přijali čtenáři o rok později druhý díl o letech 1921–1945. Na poslední díl trilogie jsme si museli počkat déle, ale stálo za to!

 

Číst více

Americký milostný experiment: Volné pokračování loňského letního hitu – Láska po španělsku. Potrhlá hrdinka, žhavý hrdina, zábavné slovní přestřelky a hlavně velká dávka romantiky

04.06.2024 | Recenze
Americký milostný experiment: Volné pokračování loňského letního hitu – Láska po španělsku. Potrhlá hrdinka, žhavý hrdina, zábavné slovní přestřelky a hlavně velká dávka romantiky

RECENZE: Malý byt, šest týdnů a jeden zatraceně sexy spolubydlící, o kterém hlavní hrdinka bůhvíproč už měsíce sní. V reálném životě se takové náhody asi moc nestávají, ale pro romantickou komedii jsou to dokonalé předpoklady. Užijte si Americký milostný experiment
 

Číst více

Nesamota – Putování po stezce Te Araroa napříč Novým Zélandem: Dobrodruh Tim Voors vás vezme na cestu stezkou, která vede po horách, plážích i deštným pralesem a sněhem

26.05.2024 | Recenze
Nesamota – Putování po stezce Te Araroa napříč Novým Zélandem: Dobrodruh Tim Voors vás vezme na cestu stezkou, která vede po horách, plážích i deštným pralesem a sněhem

Také máte pocit, že všichni kolem pořád někam chodí? V popularitě aktuálně vede Stezka Českem, v Santiagu de Compostela už byl asi každý, o přechodu Ameriky hovoří i ti, do nichž byste to neřekli. Pokud je chcete trumfnout, zpozorněte: nizozemský poutník Tim Voors vás vezme na stezku Te Araroa na Novém Zélandu. Tři tisíce kilometrů po horách, plážích, v deštných pralesích, nebo ve sněhu – to chcete zažít!
 

Číst více
Nepřehlédněte

Romantika čtyřikrát jinak: Tyto romány vám zajistí noc plnou lásky a vášně. Vybírejte mezi pokračováním série o miliardářích, příběhem plným intrik a romantasy

21.06.2024 | Tipy na knihy

Robert Kett: typický detektiv solitér, který se vrhá do všeho po hlavě. Série z pera Alexe Smitha je jako obří detektivní cukrárna, ve které nechybí sérioví vrazi, úplatní policisté ani drogy

20.06.2024 | Seriál detektivové

Tři sekery – horor, thriller, psychologické drama i detektivka v jednom. Kateřina Surmanová dokáže vykreslit atmosféru tak, až máte pocit, že jste součástí celého příběhu

19.06.2024 | Recenze

Živá planeta Davida Attenborougha ukazuje, jak jsme propojeni s přírodou. Nadčasový text z roku 1984 doplněný o nejnovější vědecké poznatky a nádherné fotografie

18.06.2024 | Tipy na knihy

„V doku románu je fikce přípustná pouze v případě, že narazíte na nějaké bílé místo.“ Markéta Dočekalová v knize Kde domov můj? přibližuje neznámý život autora české hymny

17.06.2024 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.