Články z kategorie

Legendy a latéčka namlsaly čtenáře na feel-good fantasy, prequel Knihkupectví a kostní prach pokračuje ve vytyčené cestě. Co dělala sympatická orkyně Viv, než si založila kavárnu?

22.07.2024 | Recenze
Legendy a latéčka namlsaly čtenáře na feel-good fantasy, prequel Knihkupectví a kostní prach pokračuje ve vytyčené cestě. Co dělala sympatická orkyně Viv, než si založila kavárnu?

RECENZE: Orkyně Viv a hrdinka knihy Legendy a latéčka se vrací, aby prožila další dobrodružství. A i když se to nebude točit kolem nadýchané mléčné pěny – neboť kávu ochutná až o pár let později – nemusíte se bát, že si nesmlsnete nejen na neuvěřitelně chutných koláčcích, ale přečtete si nejednu zajímavou knihu a utkáte se v boji s nemrtvými.
 

Číst více

Barbaři z ledové planety: Ze zajetí do víru vášně na planetě ledu. Tato knih přivodí ruměnec na tváři i zběhlým čtenářům erotických románů

19.07.2024 | Recenze
Barbaři z ledové planety: Ze zajetí do víru vášně na planetě ledu. Tato knih přivodí ruměnec na tváři i zběhlým čtenářům erotických románů

RECENZE: Známe to všichni, z vyprávění, knih a filmů… Únosy mimozemšťany mnohým lidem stále způsobují noční můry. Co když se ale z jednoho takového zlého snu nemůžete probudit? Vyprávět by o tom mohla hrdinka knihy Barbaři z ledové planety, Georgie. Ta se jednoho dne probudila mezi dalšími ženami na palubě mimozemské lodi s vidinou ne zcela růžové budoucnosti.
 

Číst více

Ahoj krásko: rodinná sága o čtyřech sestrách, která se vám vryje hluboko do srdce. Srovnání s klasickými Malými ženami je na místě, retelling ale nečekejte

12.07.2024 | Recenze
Ahoj krásko: rodinná sága o čtyřech sestrách, která se vám vryje hluboko do srdce. Srovnání s klasickými Malými ženami je na místě, retelling ale nečekejte

RECENZE: Román Ahoj krásko od Ann Napolitano se netají inspirací v Malých ženách od Louisy May Alcottové. Srovnání s klasickým dílem devatenáctého století není na škodu, protože fanynkám se jistě bude líbit i tato rodinná sága. Nenechte se ale mýlit – rozhodně nejde o retelling.
 

Číst více

Memoáry Britney Spearse: Kniha o poselství, jak je důležité neztratit naději, víru v Boha a v sebe sama. A to i když máte pocit, že vás celý svět opustil

01.07.2024 | Recenze
Memoáry Britney Spearse: Kniha o poselství, jak je důležité neztratit naději, víru v Boha a v sebe sama. A to i když máte pocit, že vás celý svět opustil

RECENZE: Další nudný memoár o nezajímavém životě zhýčkané celebrity? Zapomeňte. Biografie americké zpěvačky Britney Spears jde na dřeň. Ukazuje odvrácenou stranu slávy, jež ve výsledku hraničila až s týráním.
 

Číst více

Tři sekery – horor, thriller, psychologické drama i detektivka v jednom. Kateřina Surmanová dokáže vykreslit atmosféru tak, až máte pocit, že jste součástí celého příběhu

19.06.2024 | Recenze
Tři sekery – horor, thriller, psychologické drama i detektivka v jednom. Kateřina Surmanová dokáže vykreslit atmosféru tak, až máte pocit, že jste součástí celého příběhu

RECENZE: Poznejte lovce zázraků – Michala – slavného youtubera. Navštěvuje záhadná místa, kde straší a děje se cosi podivného. Když se dozví o vraždě, kterou údajně spáchal kněz z jeho rodné vesnice, rozhodne se ji využít pro svůj pořad. Je tu totiž spousta podezřelých okolností. Když se s knězem potká, zjistí, že bude muset čelit i démonům z vlastní minulosti.
 

Číst více

Toskánské dědictví: Na první pohled odpočinkové čtení umně splétá city a emoce a čtenářům nabízí silný příběh

08.06.2024 | Recenze
Toskánské dědictví: Na první pohled odpočinkové čtení umně splétá city a emoce a čtenářům nabízí silný příběh

RECENZE: Co uděláte, když vám do klína spadne nečekané dědictví? Třicetiletá Američanka Fiona žije poklidným životem, stará se o invalidního otce a jediným stínem je tajemství o jejím původu, které jí matka svěřila před lety, těsně před smrtí. Věci se mění, když se jednoho dne Fioně ozve advokátka a oznámí jí, že její biologický otec, který žil v Toskánsku, zemřel a zanechal jí dědictví. Mladá žena se vydá do Itálie, kde na ni čekají nepříliš nadšení nevlastní sourozenci s obavami, že je nezvaná sestřička chce oškubat. Fionu čeká také plno nezodpovězených otázek ohledně otce, kterého nikdy nepoznala, a přitom by si to přála.
 

Číst více
Nepřehlédněte

Z téhle knížky vám bude větší horko než ze sluníčka: Zakázané uvolnění je svůdným rozptýlením, které si užijete nejen o letní dovolené

25.07.2024 | Tipy na knihy

Podmanivé Divé ženy jako klenot vaší knihovny. Debutový román australské rodačky Emilie Hart ve vás bude rezonovat ještě dlouho po jeho dočtení

23.07.2024 | Tipy na knihy

Legendy a latéčka namlsaly čtenáře na feel-good fantasy, prequel Knihkupectví a kostní prach pokračuje ve vytyčené cestě. Co dělala sympatická orkyně Viv, než si založila kavárnu?

22.07.2024 | Recenze

Barbaři z ledové planety: Ze zajetí do víru vášně na planetě ledu. Tato knih přivodí ruměnec na tváři i zběhlým čtenářům erotických románů

19.07.2024 | Recenze

Naučte se cizí jazyk poslechem: Díky audioknihám se můžete pomalu zlepšovat po celý rok a na dovolené se pak v klidu domluvíte sami

18.07.2024 | Ostatní

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.