Články z kategorie

Žhavá láska mezi krasobruslařkou a kapitánem hokejového týmu: Kniha Na ledě by neměla uniknout žádné fanynce romantického bestselleru Hypotézy lásky

14.05.2024 | Recenze
Žhavá láska mezi krasobruslařkou a kapitánem hokejového týmu: Kniha Na ledě by neměla uniknout žádné fanynce romantického bestselleru Hypotézy lásky

RECENZE: Máte chuť svézt se na vlně romantiky? Pak sáhněte po novince Na ledě od Hannah Grace. Žánrově se román řadí do new adult – asi proto, že se odehrává na vysoké škole a aktérům je něco málo přes dvacet let – ale vyjma tohoto detailu by se dal zařadit do klasické beletrie.
 

Číst více

MaminkOFF je kniha o mateřství, jaké doopravdy je. Přečtěte si recenzi na román Kateřiny Chalupníkové o čtveřici žen, kdy každá jede na jiné vlně rodinného života

11.05.2024 | Recenze
MaminkOFF je kniha o mateřství, jaké doopravdy je. Přečtěte si recenzi na román Kateřiny Chalupníkové o čtveřici žen, kdy každá jede na jiné vlně rodinného života

RECENZE: Jana, Marcela, Kristina, Zuzana – čtyřlístek žen z románu Kateřiny Chalupníkové MaminkOFF s podtitulem Malovaly jsme si mateřství čtenářům pěkně zostra, po pravdě, s něhou i drsně, s laskavostí i bez příkras odhalí nástrahy mateřství i rodinného života. Tahle čtveřice ani nemůže být rozdílnější, pojí je přátelství a ženské souznění, ale každá jede na jiné vlně, po jiné koleji a lítá na jiné oběžné dráze.
 

Číst více

Edita Vojtková si splnila svůj americký sen. Ve své knize Den, kdy jsem se poznala dává návod, jak toho můžete dosáhnout i vy

04.05.2024 | Recenze
Edita Vojtková si splnila svůj americký sen. Ve své knize Den, kdy jsem se poznala dává návod, jak toho můžete dosáhnout i vy

RECENZE: V záplavě seberozvojových knih, které radí, jak být šťastnější a úspěšnější, se v polovině dubna objevila v knihkupectvích také útlá knížka Edity Vojtkové. Její podtitul prozrazuje, že má čtenáře rovněž inspirovat ke šťastnějšímu životu, přičemž autorka vychází z toho vlastního, z osobních zkušeností. Na rozdíl od podobných příruček tedy neobaluje předem dané schéma příběhem, na kterém by ukázala, jak že to ten vesmír funguje, ale popisuje, co jí samotné pomohlo, díky čemu ona sama dokázala překonat nepřízeň osudu. A že bylo co překonávat.
 

Číst více

Třeskutě vtipná záležitost! Mezi hrdiny z povídek spisovatele a stand-up komika Pavla Tomeše najdete anděla, preppera a další zvláštní postavičky

01.05.2024 | Recenze
Třeskutě vtipná záležitost! Mezi hrdiny z povídek spisovatele a stand-up komika Pavla Tomeše najdete anděla, preppera a další zvláštní postavičky

RECENZE: Povídková kniha spisovatele a stand-up komika Pavla Tomeše s názvem 13! (čti třináct faktoriál) skrývá v první řadě neskutečně pestrou směsici absurdních situací, které autor dokázal vypointovat tak, že si doslova sednete na zadek. Ráda bych však hned zkraje přidala varování, že kdo nemá rád černý humor, ten nejčernější, ten ať tuhle knížku nečte.
 

Číst více

Při čtení novinky od Raymonda E. Feista ztratíte pojem o čase! V románu Král popela najdete zločinecké podsvětí říznuté kapkou exotiky i fantasy klasiku ve středověkém stylu

24.04.2024 | Recenze
Při čtení novinky od Raymonda E. Feista ztratíte pojem o čase! V románu Král popela najdete zločinecké podsvětí říznuté kapkou exotiky i fantasy klasiku ve středověkém stylu

RECENZE: Jméno Raymonda E. Feista je už více než čtyřicet let neodmyslitelně spojené s fantasy. V osmdesátých letech převzal pochodeň po Howardovi, Tolkienovi a dalších, aby do žánru přispěl svým osobitým stylem, kde kombinuje klasickou fantasy, dobrodružné příběhy a magii.
 

Číst více

Číslo 20: Novinka od autorky bestselleru Kopírák – Sam Holland. Už obálka s krvavě rudými XX a efektně „krví pocákaná“ ořízka dávají tušit, že tohle budou zase jatka

19.04.2024 | Recenze
Číslo 20: Novinka od autorky bestselleru Kopírák – Sam Holland. Už obálka s krvavě rudými XX a efektně „krví pocákaná“ ořízka dávají tušit, že tohle budou zase jatka

RECENZE: Sérioví vrazi, rozpolcené osobnosti, traumata z minulosti i ztracené lásky, to je parketa americké spisovatelky Sam Holland. Její debut, který vyšel na jaře loňského roku, čtenářsky veleúspěšný Kopírák, se na obálce pyšní označením Nejděsivější krimi thriller roku a zároveň přiznává vrahovu inspiraci nejhoršími zločiny v dějinách s touhou je předčit. Autorka je vystudovaná psycholožka, což se propisuje i do jejích románů – psychologická stránka věci tu totiž hraje dost velkou roli, a to jak v pracovním, tak v osobním životě hlavních postav.
 

Číst více
Nepřehlédněte

Vykouzlete si letní náladu knihou! Moje velké řecké léto a Toskánské dědictví: Dvě knižní novinky, které vás přenesou na sluncem zalitý jih Evropy

17.05.2024 | Tipy na knihy

Tim Weaver: „Mám obrovské štěstí, že se psaní můžu věnovat na plný úvazek.“ V květnu vychází už třináctý díl detektivní série o Davidu Rakerovi

16.05.2024 | Rozhovory

Šikmý kostel: Literární zpráva o kraji, kde to bylo všechno trochu jinak. Knižní fenomén rozebírá ve svém eseji publicista a pedagog Martin Groman

15.05.2024 | Ostatní

Žhavá láska mezi krasobruslařkou a kapitánem hokejového týmu: Kniha Na ledě by neměla uniknout žádné fanynce romantického bestselleru Hypotézy lásky

14.05.2024 | Recenze

„Česko mi přirostlo k srdci,“ říká Julie Caplinová. Oblíbená spisovatelka v rozhovoru prozradila, že právě odevzdala rukopis příběhu, který se odehrává v Praze

13.05.2024 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.