Články z kategorie

Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

08.09.2022 | Recenze
Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

Devátý případ oddělení Q z pera dánského autora Jussiho Adler-Olsena nese trochu záhadný název Chlorid sodný. Co má NaCl, tedy kuchyňská sůl, společného s pátráním po možném sériovém vrahovi? Na to si můžete posvítit s oblíbenými hrdiny jedné z nejúspěšnějších severských detektivních sérií posledních let.

Číst více

Svíravá prázdnota postapokalyptického světa připomíná McCarthyho Cestu i Merleho Malevil

06.09.2022 | Recenze
Svíravá prázdnota postapokalyptického světa připomíná McCarthyho Cestu i Merleho Malevil

Karel Kučera při běžné kontrole hasicích přístrojů ztratí v bývalém protiatomovém krytu vědomí, a když se probere, zjistí, že většina lidí i zvířat v Praze, ale vlastně i na celé Zemi zmizela. Jídlo je nepoživatelné, zimní počasí se zbláznilo a teplotní výkyvy jsou obrovské. Karlovi nezbývá než se nové situaci přizpůsobit – a přežít. Zvlášť když je jasné, že společně s ním někde v okolí přežili i další lidé, skrytí různě po sklepích, kanalizacích a vojenských objektech – agresivní bezdomovci, feťáci nebo vojáci, z nichž ten s nejvyšší hodností má podezřele vyvinutý mesiášský komplex. A Karel těmto lidem bude muset za čas čelit…

Číst více

Autentický román z období socialismu podle vyprávění pamětníků

03.09.2022 | Recenze
Autentický román z období socialismu podle vyprávění pamětníků

Talentovaná autorka Lucie Hlavinková na sebe upozornila především strhujícím románem Kdo šije u Podolské? Teprve poté se o ni čtenářská veřejnost začala více zajímat, o její předchozí knihy i o knihy pro děti.

Číst více

Kousek štěstí čeká na každého

31.08.2022 | Recenze
Kousek štěstí čeká na každého

Carli je třicet let a stojí tak trošku na rozcestí. Je singl, pracuje v kavárně, a i když má svou práci ráda, cítí, že by chtěla trošku víc. Ani bydlení není to pravé ořechové, je to vlastně nouzovka kvůli hoře dluhů za studentskou půjčku. Dva její spolubydlící vypadali zprvu v pohodě, ale s každým dnem je těžší spolu vyjít. Ještěže je tu skvělá kamarádka Fritzi, která s ní pracuje v kavárně, ale ani ona nemá lék na všechna trápení. Než se však Carli „rozhoupe“, aby udělala něco se svým životem, osud rozhodne tak trochu za ni. 

Číst více

Wallanderovská (skoro) tečka

29.08.2022 | Recenze
Wallanderovská (skoro) tečka

Desátým příběhem z audioknižní série příběhů s oblíbeným švédským komisařem je titul Ruka/Wallanderův svět, kombinující dvojici různorodých textů. Prvním z nich je novela Ruka, kterou autor Henning Mankell napsal původně jako poděkování holandským čtenářům v roce 2004. Společnost jí na nahrávce dělá Wallanderův svět, jakýsi autorův doslov a zároveň průvodce celou sérií, kterým se Mankell se svým hrdinou definitivně rozloučil. 

Číst více

Nájemný vrah, kterého budete milovat

16.08.2022 | Recenze
Nájemný vrah, kterého budete milovat

Fanoušci Stephena Kinga měli letos v červnu malé Vánoce. Dočkali se nového románu od mistra hororu. Od Billyho Summerse však žádné velké hororové scény nečekejte. King je mistrem mnoha žánrů, a nejednou nás již překvapil. Tato kniha sice nepatří do poličky horor, nýbrž thriller, ale rozhodně to neznamená, že byste mu měli věnovat menší pozornost. (text a foto: Štěpánka Levá)

Číst více
Nepřehlédněte

Dekadentní fantasy příběh jiskří sexuálním napětím a je plný šťavnaté magie

29.09.2022 | Recenze

Michal Viewegh oslaví šedesáté narozeniny a zúčastní se udílení státních vyznamenání na Pražském hradě

28.09.2022 | Ostatní

Martin Pilař: Abych vydal druhou audioknihu, prodal jsem auto

27.09.2022 | Rozhovory

Oceňovaná kniha inspirovaná životem Williama Shakespeara, jeho jméno v ní však nenajdete

26.09.2022 | Knižní zajímavosti

Hana Robinson: Ráda bych šla na skleničku s Alenou Mornštajnovou

25.09.2022 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.