Články z kategorie

Všichni můžeme posouvat hranice, měnit věci, posilovat, povzbuzovat a vylepšovat hromady životů, říká známý dobrodruh Bear Grylls

21.01.2023 | Recenze
Všichni můžeme posouvat hranice, měnit věci, posilovat, povzbuzovat a vylepšovat hromady životů, říká známý dobrodruh Bear Grylls

Ne nadarmo má kniha Průvodce přežitím britského dobrodruha, spisovatele a moderátora Beara Gryllse podtitul JAK ČELIT VÝZVÁM. Donutí čtenáře dnes a denně vystupovat ze své komfortní zóny a tím posouvat jejich fyzické i mentální hranice vždy o krůček k větší odolnosti.

Číst více

Božská rovnice je povedenou audioknihou, která nadchne každého volnočasového fyzika, v podání Miroslava Táborského je také velmi srozumitelná

20.01.2023 | Recenze
Božská rovnice je povedenou audioknihou, která nadchne každého volnočasového fyzika, v podání Miroslava Táborského je také velmi srozumitelná

Teoretická fyzika a astrofyzika, to nejsou témata určená hrstce zasvěcených. Jsou to oblasti lidského zkoumání, které nabízejí fascinující pohled nejen na vesmír nebo subatomární částice, ale i běžný každodenní svět kolem nás. Zvláště pokud o nich hovoří odborníci jako Michio Kaku, který už desítky let dokáže své čtenáře i posluchače okouzlit, a pokud se četby jeho knihy ujme herec s dostatečným nadšením pro věc.

Číst více

Dalibor Vácha se zabývá historií dvou světových válek, ve svých knihách líčí scény sugestivně a dramaticky

17.01.2023 | Recenze
Dalibor Vácha se zabývá historií dvou světových válek, ve svých knihách líčí scény sugestivně a dramaticky

Výsadek OUT DISTANCE od samého počátku provázela smůla. Nejenže vyskočili zcela jinde, než měli, ale Opálka si podvrtl kotník, Kolařík ztratil náprsní tašku s doklady i s fotografií své milé, Čurda hlasitě vykřikoval hloupé vtipy. Kontejner s municí a zásobami spadl na vesnici. Nebylo lehké se dostat z těchto podmínek do Prahy, kde je čekala známá mise, o níž bylo již mnohé napsáno. Operace ANTHROPOID. Československá vláda v exilu vyslala několik výsadků, jejichž muži se měli spojit a zabít nenáviděného říšského protektora Heydricha.

Číst více

Kniha Jak se dělá zoo je k dostání také v audioknižní podobě. Namluvil ji sám Petr Fejk a překvapí množstvím zákulisních informací

16.01.2023 | Recenze
Kniha Jak se dělá zoo je k dostání také v audioknižní podobě. Namluvil ji sám Petr Fejk a překvapí množstvím zákulisních informací

Audiokniha bývalého ředitele pražské zoologické zahrady Petra Fejka překvapí nejen svým rychlým spádem a množstvím zákulisních informací, ale především neobyčejným zaujetím, naléhavostí a emocemi, které z Fejkova hlasu i po tolika letech od skončení jeho ředitelování přímo čiší. Díky nakladatelství OneHotBook si tak můžete dopřát poslech, po kterém se pravděpodobně na naši nejslavnější zoologickou zahradu už nikdy nebudete dívat stejně.

Číst více

V životopisném příběhu Sylvie Beachová poznáte svět literatury a legendární knihkupectví Shakespeare and Company v Paříži

14.01.2023 | Recenze
V životopisném příběhu Sylvie Beachová poznáte svět literatury a legendární knihkupectví Shakespeare and Company v Paříži

Knihkupectví Shakespeare & Co. Říká vám to něco? V roce 1919 ho v Paříži otevřela Američanka Sylvia Beachová a dala tak knižnímu světu nový rozměr. Její knihkupectví fungovalo také jako knihovna, a především se stalo útočištěm pro mnoho významných literátů působících v Evropě. Dveře si zde podávali Ezra Pound, James Joyce, nechyběla Gertruda Steinová, stejně jako tehdy všudypřítomný Ernest Hemingway. Vítejte ve světě knihomolů první poloviny dvacátého století! Bouřlivá doba, v některých věcech volná a bezstarostná, v jiných zase sešněrovaná společenskými konvencemi.

Číst více

Román Věrnost získal významné ocenění, filmové zpracování běží jako seriál na Netflixu pod názvem Věrnost nade vše

13.01.2023 | Recenze
Román Věrnost získal významné ocenění, filmové zpracování běží jako seriál na Netflixu pod názvem Věrnost nade vše

Čtyřicátníci Carlo a Margherita mají v podstatě spokojené manželství, přesto každý z nich prožívá svou krizi středního věku. On chtěl být spisovatelem, ale neměl k tomu dostatek odvahy, a tak učí na univerzitě v Miláně díky vlivu svého nemilovaného otce, a pokukuje po své přitažlivé studentce a představuje si, jak by poměr s ní změnil jeho nudný život.

Číst více
Nepřehlédněte

Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

30.01.2023 | Recenze

Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

29.01.2023 | Recenze

Jeffery Deaver stvořil nyní již legendárního detektivka Lincolna Rhyma, jeho filmovou podobu ztvárnil Denzel Washington

28.01.2023 | Seriál detektivové

Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

27.01.2023 | Recenze

O Životické tragédii se ve školách neučí, vyprávění pamětníků podmanivě zaznamenala Karin Lednická, autorka Šikmého kostela

26.01.2023 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.