Články z kategorie

Fantasy příběh, kde je v hlavní roli Praha, andělé a démoni

15.08.2022 | Recenze
Fantasy příběh, kde je v hlavní roli Praha, andělé a démoni

Zajímavý fantasy román z pera německé autorky, s romantickou linkou odehrávající se v Praze. Milena má zvláštní schopnosti, které by mít neměla. Říká tomu prokletí a snaží se zjistit o svých schopnostech víc. Zároveň by se jich ráda zbavila. Zaplete se kvůli tomu do boje mezi dobrem a zlem. Na jakou stranu se nakonec sama přidá? (text a foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Dům na Riviéře odkrývá temná válečná tajemství

14.08.2022 | Recenze
Dům na Riviéře odkrývá temná válečná tajemství

Australská spisovatelka Natasha Lesterová je českým čtenářům známá díky románům Pařížská švadlena a Skříň plná Diora. Zaměřila se v nich na život během druhé světové války a tuto linii umně kombinuje se současností. Ve stejných stopách kráčí i aktuální počin nazvaný Dům na Riviéře. Opět se odehrává ve Francii za okupace nacisty a také v něm hraje hlavní roli umění a móda. (text: Barbora Javorková, zdroj fotografie: Štěpánka Levá)

Číst více

Téměř detektivní příběh, v němž hraje hlavní roli dřevo

12.08.2022 | Recenze
Téměř detektivní příběh, v němž hraje hlavní roli dřevo

Zpráva z tisku z roku 1971: Norsko-francouzský pár na prázdninách zahynul u Authuille v severní Francii. Manželé navštívili uzavřené bitevní pole z první světové války a byli nalezeni mrtví v řece. Ohledání ukázalo, že měli v těle jedovatý plyn z válečného granátu, spadli do vody a nedokázali se dostat na břeh. Manželský pár měl s sebou tříleté dítě, které nebylo k nalezení. O čtyři dny později bylo dítě objeveno v ordinaci lékaře 120 kilometrů od místa tragédie. Pro chlapce si přijel jeho norský dědeček. (text: Zuzana Dorogiová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Lepší než nekonečno

07.08.2022 | Recenze
Lepší než nekonečno

Britský parodický sci-fi sitcom Červený trpaslík je fenoménem již od konce 80. let, kdy byla s úspěchem odvysílána první televizní série. Rok po ní scenáristé Rob Grant a Doug Naylor přišli s alternativní románovou verzí příběhu, později následovanou dalšími třemi knihami. Českým posluchačům jsou ve zvukové podobě k dispozici zatím první dvě knihy Nekonečno vítá ohleduplné řidiče a Lepší než život – obě režírované Jitkou Škápíkovou a načtené Kamilem Halbichem. (text: Přemysl Krejčík, foto: se svolením OneHotBook)

Číst více

Burešův výlet do fantastického světa

05.08.2022 | Recenze
Burešův výlet do fantastického světa

Roman Bureš je jako autor vcelku nenápadný, jeho knihy nicméně patří k tomu nejlepšímu, co se v české fantastice dá najít. Po úspěšné sérii Propast času potěšil čtenáře samostatnými romány Říše nebo Planeta idiotů a ve své novince se vrací k úspěšnému Inferiu z roku 2019. Jeho pokračování nese podtitul Invaze a svému názvu plně dostává. (text: Michaela Merglová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Musíme se rozlétnout na křídlech společné kulturní paměti

02.08.2022 | Recenze
Musíme se rozlétnout na křídlech společné kulturní paměti

Ty tři se potkaly na dni otevřených dveří v luxusním seniorském domě Chapel Hill v Severní Karolíně. Dvě vdovy a jedna rozvedená. Ve věku mezi šedesáti a sedmdesáti lety zvažují, že by bylo s ohledem na budoucnost dobré být v pečovatelském domě. Jenže když se spolu daly do řeči, zjistily, že ani jedné se sem dvakrát nechce. Především proto, že by měly nalinkovaný denní program, jehož obsah se jim nijak moc nelíbil. (text: Zuzana Dorogiová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více
Nepřehlédněte

Dekadentní fantasy příběh jiskří sexuálním napětím a je plný šťavnaté magie

29.09.2022 | Recenze

Michal Viewegh oslaví šedesáté narozeniny a zúčastní se udílení státních vyznamenání na Pražském hradě

28.09.2022 | Ostatní

Martin Pilař: Abych vydal druhou audioknihu, prodal jsem auto

27.09.2022 | Rozhovory

Oceňovaná kniha inspirovaná životem Williama Shakespeara, jeho jméno v ní však nenajdete

26.09.2022 | Knižní zajímavosti

Hana Robinson: Ráda bych šla na skleničku s Alenou Mornštajnovou

25.09.2022 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.