Články z kategorie

John Grisham je mistr slova. Jeho nový román je strhující, opatrný a zároveň jdoucí na dřeň

01.12.2022 | Recenze
John Grisham je mistr slova. Jeho nový román je strhující, opatrný a zároveň jdoucí na dřeň

Vražda policisty v malém městě státu Mississippi. Vrahem je šestnáctiletý hoch. Trestu smrti se nevyhne. Nebo ano? Jake Brigance stojí před těžkým dilematem. Společnost není připravena na odpuštění. Dokáže zázraky? Nebo jen dodrží postupy?

Číst více

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

29.11.2022 | Recenze
Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. Nebo se mu to jen zdálo? Je přece v nemocnici, doktoři říkali, že měl autonehodu. A on si opravdu skoro nic nepamatuje. Jenže v onen večer se určitě něco stalo, rána na jeho hlavě to potvrzuje. A on byl u toho.

Číst více

Autobiografický román Náraz od trojice německých autorů je o Berlíně osmdesátých let s příměsí tehdejšího Československa

24.11.2022 | Recenze
Autobiografický román Náraz od trojice německých autorů je o Berlíně osmdesátých let s příměsí tehdejšího Československa

Hrady z betonu, futuristický U-Bahn, zaplivané noční nálevny, záchodky, které by dnes vydaly na sbírku „opravdového“ umění, drogy, punk, prostituce, nemoci a životy lidí, kteří nad vším moc rádi zavírali oči. Autobiografický román Náraz od trojice německých autorů je přesně o tom. O čem? O Berlíně osmdesátých let s příměsí tehdejšího Československa.

Číst více

Nikdy nic není pohřbeno dostatečně hluboko, kosti ani minulost. O tom se přesvědčí i vyšetřovatelka Josie Quinnová

21.11.2022 | Recenze
Nikdy nic není pohřbeno dostatečně hluboko, kosti ani minulost. O tom se přesvědčí i vyšetřovatelka Josie Quinnová

Zatímco v předchozím díle byla Josie Quinn, detektiv policejního oddělení v Dentonu, víceméně ušetřena kupících se neštěstí. V nejnověji přeloženém příběhu se autorka opět nebála „dát jí řádně do těla“. Zdá se totiž, že její neschopnost upéct dokonalý dezert na večeři se svou budoucí tchyní bude ten nejmenší problém daného večera. Milovanou maminku Josiina přítele a kolegy Noaha totiž najdou mrtvou, „zasazenou“ obličejem do záhonu květin.

Číst více

Kultovní dílo Maria Puza strhne na první poslech i díky osobité interpretaci Oldřicha Kaisera

19.11.2022 | Recenze
Kultovní dílo Maria Puza strhne na první poslech i díky osobité interpretaci Oldřicha Kaisera

Kultovní román Maria Puza Kmotr mapuje osudy italské famiglie Corleonů z New Yorku. Prostřednictvím výrazných postav se v něm podařilo sugestivně vylíčit pozadí sicilské mafie, ale rovněž i způsob amerického života třicátých až padesátých let minulého století. Román se dočkal i neméně kultovní trojdílné filmové adaptace režiséra Francise Forda Coppoly. Aktuální audioverze vznikla ve vydavatelství OneHotBook, v interpretaci Oldřicha Kaisera a pod režijní taktovkou Michala Bureše.

Číst více

T. J. Newman je bývalá letuška, své zkušenosti využila ve svůj prospěch a napsala akční jízdu s feelingem kultovních filmů

16.11.2022 | Recenze
T. J. Newman je bývalá letuška, své zkušenosti využila ve svůj prospěch a napsala akční jízdu s feelingem kultovních filmů

Pokud zbožňujete všechny osmdesátkové a devadesátkové akční kousky jako Con Air, Air Force One, Přepadení v Pacifiku a Smrtonosná past, budete se na stránkách Ultimáta cítit jako doma. Zápletka je prostá, pilotovi unesou teroristé rodinu a on si musí vybrat, zda letadlem nabourá do civilního objektu, nebo jeho manželka a děti zemřou. Začne tak boj o čas a snaha koordinovat dění v letadle se záchranou na zemi. Nechybí tu agenti FBI, divoké honičky a samozřejmě zvraty nutící vás neustále pokračovat. Ne úplně se zatajeným dechem ale minimálně s příjemnou zvědavostí.

Číst více
Nepřehlédněte

Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

30.01.2023 | Recenze

Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

29.01.2023 | Recenze

Jeffery Deaver stvořil nyní již legendárního detektivka Lincolna Rhyma, jeho filmovou podobu ztvárnil Denzel Washington

28.01.2023 | Seriál detektivové

Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

27.01.2023 | Recenze

O Životické tragédii se ve školách neučí, vyprávění pamětníků podmanivě zaznamenala Karin Lednická, autorka Šikmého kostela

26.01.2023 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.