Články z kategorie

Lebky servírované k snídani a další nechutnosti – neuvěřitelně vtipné dějiny zkoumání lidského těla najdete v knížce Báječná medicína podle Adama

15.08.2023 | Recenze
Lebky servírované k snídani a další nechutnosti – neuvěřitelně vtipné dějiny zkoumání lidského těla najdete v knížce Báječná medicína podle Adama

RECENZE: Výlet v čase o tisíce let zpět vám představí bizarní dějiny medicíny, kdy se lékaři snažili pokusy a omyly vyléčit pacienta dostupnými prostředky (je třeba si uvědomit, že jen málo se tehdy vědělo o fungování lidského tělo, nebyly počítače, internet, lékařské knihy, natož antibiotika, průmyslově vyráběné léky ani přístroje jako rentgen, magnetická rezonance nebo sono). Diagnostika problému byl jeden velký hokus pokus, který se buď povedlo vyléčit, nebo taky ne. Každopádně díky neúnavným vědcům, léčitelům a lékařům dávných dob vedly poznatky až k dnešní medicíně, která léčí bolest a zachraňuje životy.
 

Číst více

Červená propiska a její „přehmaty“ pro (ne)milovníky češtiny. S touhle knihou už se nebudete bát diktátů, písemek, ani firemních prezentací

14.08.2023 | Recenze
Červená propiska a její „přehmaty“ pro (ne)milovníky češtiny. S touhle knihou už se nebudete bát diktátů, písemek, ani firemních prezentací

RECENZE: Přiznávám se, jsem milovník češtiny! Už od dětství miluji čtení, postupně se k němu přidalo i psaní. Kniha 100 přehmatů pro (ne)milovníky češtiny je zaměřená na psaní a problematickou výslovnost českých i cizích slov a doplňuje první dva díly 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny a 100 přešlapů pro (ne)milovníky češtiny. Ať už chcete oprášit své jazykové vědomosti nebo je rozšířit a být v obraze, jak se co správně píše, je tahle knížka pro vás. Nebojte se diktátů, písemek, ani firemních prezentací, vše hravě zvládnete napsat správně a bez hrubek.
 

Číst více

Z Žužemberku do Prahy a pak kolem světa – velká knižní jízda Igora Brezovara z televizního pořadu Po jedné stopě

11.08.2023 | Recenze
Z Žužemberku do Prahy a pak kolem světa – velká knižní jízda Igora Brezovara z televizního pořadu Po jedné stopě

RECENZE: Igora Brezovara jsme začali registrovat v pořadu České televize Po jedné stopě, kdy s hercem Martinem Písaříkem projeli na motorkách pěkný kus světa. Nesmírně nás to chytlo a těšili jsme se na každý nový díl! A tak když jsem v knihkupectví objevila knihu s názvem Igor Brezovar – Velká jízda začíná, neváhala jsem a zakoupila ji. A ještě než jsem knihu na dovolené se zaujetím dočetla, „zabavil“ mi ji manžel a přečetl ji sám. Životní jízda sympatického motorkáře, dobrodruha, cestovatele, nezmara, rebela, svéráze a barvitého vypravěče Igora Brezovara vás chytí a už nepustí.
 

Číst více

Tajuplné dětství: Před více než osmdesáti lety napsala Maria Montessori knihu, která je i dnes aktuální a plná AHA momentů. Ve své době ale způsobila revoluci

09.08.2023 | Recenze
Tajuplné dětství: Před více než osmdesáti lety napsala Maria Montessori knihu, která je i dnes aktuální a plná AHA momentů. Ve své době ale způsobila revoluci

RECENZE: Montessori. Co vás napadne? Alternativní výchova? Nebo vidíte rudě, protože to je jen další marketingová nálepka pro oprávnění předražených škol a školek? Knihu jsem otevřela s mírnými pochybnostmi. Má mi co nabídnout? Maria Montessori založila první jesle před více než sto deseti lety. Přesto jsou její myšlenky, postřehy a návody nadčasové a překvapující. Stejně jako tato kniha.
 

Číst více

Jsem to já jak zamlada, i když jinak teď vypadám: Petr Janda nechává nahlédnout do zákulisí koncertů kapely Olympic i do svého života

06.08.2023 | Recenze
Jsem to já jak zamlada, i když jinak teď vypadám: Petr Janda nechává nahlédnout do zákulisí koncertů kapely Olympic i do svého života

Rockový zpěvák, kytarista, hudební skladatel, jedna z největších žijících legend české hudební scény, ale také manžel, táta, děda a docela obyčejný chlap. S naprostou upřímností sdílí svou životní pouť od dětství až téměř do současnosti. Život mu nadělil cit pro hudbu i zpěv, takřka neuvěřitelnou kariéru s kapelou Olympic, buldočí výdrž, vitalitu a skvělou rodinu, ale nešetřil ho v osobních věcech, tam dostal bohužel naloženo také vrchovatě.
 

Číst více

"Hlasitý maniak" Jarmil Koloušek v nové knize Dominika Landsmana pobaví rybáře i nerybáře.

05.08.2023 | Recenze
"Hlasitý maniak" Jarmil Koloušek v nové knize Dominika Landsmana pobaví rybáře i nerybáře.

Muži mají odpradávna zakódovaný lov v genech. Jenže kam byste šli dneska na mamuta, že? A tak chodí muži na ryby. Kdo miluje humor Dominika Landsmana, a je ještě k tomu rybář, ten si s knížkou Rybář Jarmil Koloušek užije spoustu zábavy. A protože je Dominik Landsman rybář jaksepatří (nechybí mu prakticky nic, co se na rybářském trhu šustne, něco už odsezeno u vody má také, trofejní úlovky nejsou problém a hlavně – umí u vody relaxovat), užijete si především poctivý výčet všelijakých rybářských technik, jejichž využitím rybu prostě hravě chytíte. Ještě víc si ale užijete neuvěřitelné vyprávění eskapád, které se dají u vody a u rybaření zažít. Já mám doma tři rybáře, takže o tom něco vím.
 

Číst více
Nepřehlédněte

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze

Kateřina Brožová: „Úklid si musíte rozkouskovat na malé úkoly, které budete dělat pravidelně.“ Nejsledovanější česká úklidová influencerka napsala příručku Úklid pro klid

12.04.2024 | Rozhovory

Skvělá zpráva pro fanoušky severských detektivek: Největší Nesbøho konkurent Stefan Ahnhem je zpět s novou sérií

10.04.2024 | Tipy na knihy

Dva nové romány plné temnoty, napětí a vražd: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty a mystery thriller, který sbírá jedno ocenění za druhým

09.04.2024 | Tipy na knihy

Albert Čuba: „Každé pondělí začínám číst novou knihu.“ Oblíbený herec z Divadla Mír v rozhovoru prozradil, proč se smál u Kámasútry a co dělá s přečtenými knihami

08.04.2024 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.