Články z kategorie

Smečka z Yellowstonu

07.01.2022 | Recenze
Smečka z Yellowstonu

Vlci, nádherná, hrdá a společenská zvířata, která lidé v určité době odsoudili k vyhubení. Stále však naštěstí existuje mnoho dobrých lidí, kteří se snaží o jejich záchranu. Rick McIntire napsal o svém snažení knihu Vzestup vlka 8. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

06.01.2022 | Recenze
Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

Není to život, není to smrt. Není to sen, ale ani skutečný život. Zkrátka něco uprostřed, čemu je třeba přijít na kloub. Je to Půlnoční knihovna, skvělý, lehce filozofický román od Matta Haiga. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Každý v domě střeží tajemství

10.12.2021 | Recenze
Každý v domě střeží tajemství

V potemnělých i zářících oknech každého domu se skrývá příběh. Za několik takových oken se dívá čtivý román Myší díra. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Horká čokoláda na všechny trable

16.10.2021 | Recenze
Horká čokoláda na všechny trable

Hrnek horké čokolády, báječné sýry, praskající oheň v krbu a ticho horských velikánů a žádní muži. To je Švýcarsko a pravé místo na vzpamatování se z milostných eskapád. Alespoň si to myslí hlavní hrdinka nového románu Chata ve Švýcarsku. Jenže, nebyla by to Julie Caplinová a série Romantické útěky, aby se Mině do poklidné dovolené nezamotala láska. (text: Helena Herynková, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Nikdy nedráždi bohy bosou nohou…

14.10.2021 | Recenze
Nikdy nedráždi bohy bosou nohou…

Příběh Addie LaRue vás překvapí, nadchne, chytí a nepustí. A zůstane ve vás rezonovat ještě dlouho po přečtení poslední stránky. Je sugestivní a pro velkou plochu, skvělý nápad, hloubku a spletitost si nezadá s velkými světovými romány. Ty připomene i tím, že se odehrává v období více než tří set lidské historie – rozpíná se do hloubky postav i v čase, ovšem tentokrát nesledujeme osudy několika generací. Ne. Hlavní hrdinka zůstává stále s námi. Nemění se. Nestárne. (text: Dana Konvičková, foto: Helena Herynková)

Číst více

I bažina může být domovem

17.08.2021 | Recenze
I bažina může být domovem

Poetická kniha o přírodě a touze mladé dívky někam patřit, která je propojena s bravurním případem vraždy, vám vyrazí dech a její závěr ve vás bude rezonovat ještě dlouho po dočtení. (text: Veronika Staníčková, foto: se souhlasem nakladatelství Jota)

Číst více
Nepřehlédněte

Dekadentní fantasy příběh jiskří sexuálním napětím a je plný šťavnaté magie

29.09.2022 | Recenze

Michal Viewegh oslaví šedesáté narozeniny a zúčastní se udílení státních vyznamenání na Pražském hradě

28.09.2022 | Ostatní

Martin Pilař: Abych vydal druhou audioknihu, prodal jsem auto

27.09.2022 | Rozhovory

Oceňovaná kniha inspirovaná životem Williama Shakespeara, jeho jméno v ní však nenajdete

26.09.2022 | Knižní zajímavosti

Hana Robinson: Ráda bych šla na skleničku s Alenou Mornštajnovou

25.09.2022 | Rozhovory

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.