Články z kategorie

Nádherná rodinná historie

13.06.2022 | Recenze
Nádherná rodinná historie

Barvité vyprávění o jedné neobyčejné rodině, cirkusu, hroších, lásce a naději, která hory i všechna hoře přenáší. Annette Bjergfeldtová rozeznívá vášnivé vyznání lásky ve své prvotině Kodaňská Píseň písní. (text: Helena Herynková, foto: Helena Herynková)

Číst více

Krvavá cesta do hlubin temné duše

07.06.2022 | Recenze
Krvavá cesta do hlubin temné duše

Režisér, výtvarník, spisovatel a kamenosochař Emil Křižka patří k nepřehlédnutelným postavám českého kulturního prostředí. Jeho krátký film Ruchoth Raoth je snad nejděsivějším psychologickým hororem, jaký tady byl natočený, a podobně silné emoce vyvolává i celovečerní prvotina Hrana zlomu. „V autorově kůži obalený“ a pod pseudonymem Sebastian Rainer vydaný román Mysterium tremendum pak ukázal, že Křižka dokáže hrůzu stejně působivě převést z vizuální podoby i do té psané. (text: Petr Lazar, foto: Helena Herynková)

Číst více

Tajemný svět za obrazem

27.05.2022 | Recenze
Tajemný svět za obrazem

Nevidomá Alma v dědově vetešnictví omylem projde obrazem a nevěří vlastním očím. Najednou vidí! Pravé dobrodružství začíná, když vypadne z obrazu do pražských Holešovic před sto lety. Lucie Paulová rozehrává napínavý Svět obrazu. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Jak k sobě mrzout a včelka cestu našli

25.05.2022 | Recenze
Jak k sobě mrzout a včelka cestu našli

Starý mrzout a malá holčička. Ti dva by se snad ani nikdy nesetkali, kdyby nebylo kocoura, který se snaží vetřít na návštěvu Přes práh. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Jejich vírou bylo sloužit potřebným

20.05.2022 | Recenze
Jejich vírou bylo sloužit potřebným

Lena přichází do Bílé Vody v roce 2007. Chce uniknout své minulosti a klášter v osamělé vesnici v pohraničí jí připadá jako nejlepší místo. Nalézá však jen zanedbanou budovu s několika přeživšími řeholnicemi, které jí chtějí pomoci. Ona netouží po komunikaci, chce jen zalézt do strohé cely, již jí přidělili, a lízat si své rány. (text: Zuzana Dorogiová, foto: se souhlasem nakladateství Host)

Číst více

Příroda očima bystrého pozorovatele

28.04.2022 | Recenze
Příroda očima bystrého pozorovatele

Znáte Daru? Ne? Irský teenager se vám aktuálně představuje ve své prvotině nazvané Deník mladého přírodovědce. Dara McAnulty je milovník přírody, autista a nebojí se to přiznat. Přijměte pozvání tohoto neobyčejného mladíka a podívejte se na přírodu jeho očima. S Darou strávíme jeden rok a zjistíme, že svět kolem nás je fascinující víc, než se na první pohled může zdát. (text: Barbora Javorková, foto: Štěpánka Levá)

 

Číst více
Nepřehlédněte

Edita Vojtková: „Jsem do Bolívie zamilovaná. Každý den v kterémkoliv ročním období tu vychází slunce. Díky tomu jsou lidi veselí.“

18.04.2024 | Rozhovory

Na letošní Svět knihy dorazí dvě královny feel-good romantiky: Julie Caplinová své české fanoušky navštěvuje každý rok, pro Jenny Colganovou je to poprvé

17.04.2024 | Knižní zajímavosti

Fenomén Darcy Coates: Autorka duchařských bestsellerů se představuje v pro ni neokoukané disciplíně. V knize Smrt v domě Gillespieů najdete čtyři hororové povídky

16.04.2024 | Tipy na knihy

Karin Lednická: „Nejsem autorka, která svá témata opouští, když udělá tečku za poslední větou." Do knihkupectví právě přichází závěrečný díl trilogie Šikmý kostel

15.04.2024 | Rozhovory

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.