Články z kategorie

Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

06.01.2022 | Recenze
Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

Není to život, není to smrt. Není to sen, ale ani skutečný život. Zkrátka něco uprostřed, čemu je třeba přijít na kloub. Je to Půlnoční knihovna, skvělý, lehce filozofický román od Matta Haiga. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Každý v domě střeží tajemství

10.12.2021 | Recenze
Každý v domě střeží tajemství

V potemnělých i zářících oknech každého domu se skrývá příběh. Za několik takových oken se dívá čtivý román Myší díra. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Horká čokoláda na všechny trable

16.10.2021 | Recenze
Horká čokoláda na všechny trable

Hrnek horké čokolády, báječné sýry, praskající oheň v krbu a ticho horských velikánů a žádní muži. To je Švýcarsko a pravé místo na vzpamatování se z milostných eskapád. Alespoň si to myslí hlavní hrdinka nového románu Chata ve Švýcarsku. Jenže, nebyla by to Julie Caplinová a série Romantické útěky, aby se Mině do poklidné dovolené nezamotala láska. (text: Helena Herynková, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Nikdy nedráždi bohy bosou nohou…

14.10.2021 | Recenze
Nikdy nedráždi bohy bosou nohou…

Příběh Addie LaRue vás překvapí, nadchne, chytí a nepustí. A zůstane ve vás rezonovat ještě dlouho po přečtení poslední stránky. Je sugestivní a pro velkou plochu, skvělý nápad, hloubku a spletitost si nezadá s velkými světovými romány. Ty připomene i tím, že se odehrává v období více než tří set lidské historie – rozpíná se do hloubky postav i v čase, ovšem tentokrát nesledujeme osudy několika generací. Ne. Hlavní hrdinka zůstává stále s námi. Nemění se. Nestárne. (text: Dana Konvičková, foto: Helena Herynková)

Číst více

I bažina může být domovem

17.08.2021 | Recenze
I bažina může být domovem

Poetická kniha o přírodě a touze mladé dívky někam patřit, která je propojena s bravurním případem vraždy, vám vyrazí dech a její závěr ve vás bude rezonovat ještě dlouho po dočtení. (text: Veronika Staníčková, foto: se souhlasem nakladatelství Jota)

Číst více
Nepřehlédněte

Českým bestsellerem za rok 2023 jsou Gazely Patrika Hartla. Uspěly v konkurenci více než tisícovky knih

05.03.2024 | Ostatní

Daniel Bambas: „Ty nejzajímavější charaktery skrývají hodně smutku.“ Držitel Ceny Thálie propůjčil již podruhé svůj hlas příběhu z pera skotského spisovatele Petera Maye

04.03.2024 | Rozhovory

Geniální autorka loňského bestselleru Znamenitá mrtvola se vrací s temnou sbírkou povídek Devatenáct pařátů a jeden temný pták

02.03.2024 | Tipy na knihy

5 nejrozšířenějších mýtů o audioknihách: Poslech mluveného slova není jen línou a nerovnou náhražkou čtení, ale otevírá nový svět vychutnávání příběhů. Vyzkoušejte to sami!

01.03.2024 | Rozhovory

Sedm knižních novinek, o kterých by se mělo mluvit! Pohodový young adult román, cestování v čase s AI, kontroverzní kniha o transgenderu a další

29.02.2024 | Tipy na knihy

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.