Články z kategorie

Kniha Jak se dělá zoo je k dostání také v audioknižní podobě. Namluvil ji sám Petr Fejk a překvapí množstvím zákulisních informací

16.01.2023 | Recenze
Kniha Jak se dělá zoo je k dostání také v audioknižní podobě. Namluvil ji sám Petr Fejk a překvapí množstvím zákulisních informací

Audiokniha bývalého ředitele pražské zoologické zahrady Petra Fejka překvapí nejen svým rychlým spádem a množstvím zákulisních informací, ale především neobyčejným zaujetím, naléhavostí a emocemi, které z Fejkova hlasu i po tolika letech od skončení jeho ředitelování přímo čiší. Díky nakladatelství OneHotBook si tak můžete dopřát poslech, po kterém se pravděpodobně na naši nejslavnější zoologickou zahradu už nikdy nebudete dívat stejně.

Číst více

V životopisném příběhu Sylvie Beachová poznáte svět literatury a legendární knihkupectví Shakespeare and Company v Paříži

14.01.2023 | Recenze
V životopisném příběhu Sylvie Beachová poznáte svět literatury a legendární knihkupectví Shakespeare and Company v Paříži

Knihkupectví Shakespeare & Co. Říká vám to něco? V roce 1919 ho v Paříži otevřela Američanka Sylvia Beachová a dala tak knižnímu světu nový rozměr. Její knihkupectví fungovalo také jako knihovna, a především se stalo útočištěm pro mnoho významných literátů působících v Evropě. Dveře si zde podávali Ezra Pound, James Joyce, nechyběla Gertruda Steinová, stejně jako tehdy všudypřítomný Ernest Hemingway. Vítejte ve světě knihomolů první poloviny dvacátého století! Bouřlivá doba, v některých věcech volná a bezstarostná, v jiných zase sešněrovaná společenskými konvencemi.

Číst více

Román Věrnost získal významné ocenění, filmové zpracování běží jako seriál na Netflixu pod názvem Věrnost nade vše

13.01.2023 | Recenze
Román Věrnost získal významné ocenění, filmové zpracování běží jako seriál na Netflixu pod názvem Věrnost nade vše

Čtyřicátníci Carlo a Margherita mají v podstatě spokojené manželství, přesto každý z nich prožívá svou krizi středního věku. On chtěl být spisovatelem, ale neměl k tomu dostatek odvahy, a tak učí na univerzitě v Miláně díky vlivu svého nemilovaného otce, a pokukuje po své přitažlivé studentce a představuje si, jak by poměr s ní změnil jeho nudný život.

Číst více

Irská spisovatelka Tana Frenchová píše strhující detektivky plné napětí a dramat, drsné irské prostředí je jen třešničkou na dortu

11.01.2023 | Recenze
Irská spisovatelka Tana Frenchová píše strhující detektivky plné napětí a dramat, drsné irské prostředí je jen třešničkou na dortu

Konečně si plní sny. Postarší americký bývalý policista Cal Hooper skončil se svou profesí v hektickém Chicagu a koupil zanedbaný, napůl zbořený domek poblíž vesničky v západním Irsku. Kochá se zelení nekonečných kopců, chodí na procházky a pomalu dům opravuje. Času je dost. Chodí na ryby a pozoruje přírodu.

Číst více

Život slavného umělce Edgara Degase zmapoval spisovatel Arthur Japin. V knize ho líčí jako člověka plného rozporů i pozdější pokory

09.01.2023 | Recenze
Život slavného umělce Edgara Degase zmapoval spisovatel Arthur Japin. V knize ho líčí jako člověka plného rozporů i pozdější pokory

Stárnoucí a téměř slepý malíř Edgar Degas je nucen se přestěhovat kvůli bourání ulice, v níž celý život obýval dům i s ateliérem. Je třeba, aby si uspořádal své věci, zejména sbírku písemností a obrazy. Do jeho příbytku přijde mladá žena, již oficiálně posílá agentura, aby mu pomohla. Přitom se pokouší z Mistra dostat vzpomínky na mládí a jeho život.

Číst více

Román Shuggie Bain je příběh o těžkých lidských osudech, Douglas Stuart za něj získal Man Bookerovu cenu

07.01.2023 | Recenze
Román Shuggie Bain je příběh o těžkých lidských osudech, Douglas Stuart za něj získal Man Bookerovu cenu

Osmdesátá léta ve Skotsku nebyla jednoduchá. Díky politice přišlo spoustu dělníků o práci, jsou odkázáni na sociální dávky a rozmáhají se různé závislosti. Malý chlapec Hugh „Shuggie“ Bain vyrůstá v Glasgow. Když je opustí jeho otec, vyrůstá s matkou a dvěma staršími sourozenci. Matka se snaží vypadat jako ze škatulky, utrácí peníze, které nemá, za věci z katalogů a čím dál častěji utíká za lepším pocitem k plechovce piva. Starší sourozenci brzy odejdou a je na Shuggiem, aby se o matku postaral.

Číst více
Nepřehlédněte

Z téhle knížky vám bude větší horko než ze sluníčka: Zakázané uvolnění je svůdným rozptýlením, které si užijete nejen o letní dovolené

25.07.2024 | Tipy na knihy

Podmanivé Divé ženy jako klenot vaší knihovny. Debutový román australské rodačky Emilie Hart ve vás bude rezonovat ještě dlouho po jeho dočtení

23.07.2024 | Tipy na knihy

Legendy a latéčka namlsaly čtenáře na feel-good fantasy, prequel Knihkupectví a kostní prach pokračuje ve vytyčené cestě. Co dělala sympatická orkyně Viv, než si založila kavárnu?

22.07.2024 | Recenze

Barbaři z ledové planety: Ze zajetí do víru vášně na planetě ledu. Tato knih přivodí ruměnec na tváři i zběhlým čtenářům erotických románů

19.07.2024 | Recenze

Naučte se cizí jazyk poslechem: Díky audioknihám se můžete pomalu zlepšovat po celý rok a na dovolené se pak v klidu domluvíte sami

18.07.2024 | Ostatní

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.