Články z kategorie

Smrt na střední škole, podivné tetování a starobylý spolek. Odhalení tajemství najdete v knize Straky od autorek Zoe Sugg a Amy McCulloch

04.01.2023 | Recenze
Smrt na střední škole, podivné tetování a starobylý spolek. Odhalení tajemství najdete v knize Straky od autorek Zoe Sugg a Amy McCulloch

Existence tajných studentských spolků na elitních středních nebo vysokých školách je téma, které nepochybně zaujme každého milovníka napětí a tajemna. Ovládá nás nejen potřeba patřit do takového společenství, ale být i součástí různých přijímacích rituálů a společenských událostí odehrávajících se pod rouškou tajemna. A jeden takový spolek najdeme i na Ilumenské střední – hlavním dějišti této knižní záležitosti.

Číst více

Stand-up komička Lucie Macháčková popsala své zážitky z Tinderu, při čtení její knihy se budete smát nahlas

01.01.2023 | Recenze
Stand-up komička Lucie Macháčková popsala své zážitky z Tinderu, při čtení její knihy se budete smát nahlas

Populární stand-up komička Lucie Macháčková před pár týdny vydala svou první knihu s názvem Historky z Tinderu. Jedná se o příběhy o lásce, sexu a dalších katastrofách. Ve své knize se vrací do své minulosti, či minulosti svých přátel, a vzpomíná na randění skrze seznamovací aplikace. Pokud se jste se přebrodili přes několik nepovedených vztahů, nemusíte se obávat, autorka vás ve své knize přesvědčí, že v tom nejste sami.

Číst více

Jan Zadražil interpretuje román Simony Bohaté s náznakem mladického drsňáctví v hlase

28.12.2022 | Recenze
Jan Zadražil interpretuje román Simony Bohaté s náznakem mladického drsňáctví v hlase

Nejnovější román Simony Bohaté je pestrou freskou, zdánlivě jen dalším románem o dobách socialismu, avšak díky autorčinu vypravěčskému talentu, smyslu pro příběh a citu zachytit mizející podoby města a jeho obyvatele, rozhodně stojí za pozornost a patří k tomu lepšímu, co se v tuzemské beletrii danými tématy zabývá. Snad i proto byl Klikař Beny letos nominován na cenu Magnesia Litera v kategorii Palmknihy Litera za prózu. Audioknihu vydalo v letošním roce v interpretaci Jana Zadražila a v režii Hynka Pekárka OneHotBook.

Číst více

Heather M. Herrman stvořila děsivě napínavý romantický příběh, za který by se nestyděl ani Edgar Allan Poe

25.12.2022 | Recenze
Heather M. Herrman stvořila děsivě napínavý romantický příběh, za který by se nestyděl ani Edgar Allan Poe

Podnikání je vždycky sázka do loterie. Jakkoli byla v polovině 19. století tato oblast spíše mužskou záležitostí, pokud jste zvolili ten správný obor, mohli jste být velmi úspěšní i jako žena. To se také podařilo hlavní hrdince románu Královna mrtvol. Našla totiž díru na trhu, které naplno využila. Až na to, že žádanou komoditou jsou pěkné a zdravé mrtvoly… A disponují-li navíc nějakou zajímavou anomálií, jsou odběratelé štěstím bez sebe.

Číst více

Robert Bryndza se po několika letech vrací s dalším strhujícím případem oblíbené Eriky Fosterové

20.12.2022 | Recenze
Robert Bryndza se po několika letech vrací s dalším strhujícím  případem oblíbené Eriky Fosterové

Když u nás v roce 2019 vyšly Smrtící tajnosti, nikdo z nás nechtěl uvěřit, že to bude na roky poslední detektivní příběh sympatické Eriky Fosterové. Tato slovenská rodačka z malé vesnice jménem Lehota si u policie vydobyla skvělé jméno a každý její případ má výbornou dějovou linku a neočekávané zvraty. Robert Bryndza si ale svých fanoušků cení, a tak se vám v těchto dnech dostane do rukou další pokračování série, a je to opět skvělý čtenářský zážitek.

Číst více

Jaké tajemství ukrýval Otec vlasti? Výprava plná šifer a starých obrazů může světu odhalit dosud skrytou tvář Karla IV.

17.12.2022 | Recenze
Jaké tajemství ukrýval Otec vlasti? Výprava plná šifer a starých obrazů může světu odhalit dosud skrytou tvář Karla IV.

Karel IV. byl významným panovníkem dvou říší – byl císařem římským a králem českým. Zasloužil se o kulturní rozkvět a dobré jméno rodu Lucemburků. Co ale jeho osobní život? Byl celkem čtyřikrát ženatý, jeho srdce však dost možná získal ještě někdo další – historici George a Martin rozkrývají záhadu kolem Karlovy tajné milenky.

Číst více
Nepřehlédněte

Edita Vojtková: „Jsem do Bolívie zamilovaná. Každý den v kterémkoliv ročním období tu vychází slunce. Díky tomu jsou lidi veselí.“

18.04.2024 | Rozhovory

Na letošní Svět knihy dorazí dvě královny feel-good romantiky: Julie Caplinová své české fanoušky navštěvuje každý rok, pro Jenny Colganovou je to poprvé

17.04.2024 | Knižní zajímavosti

Fenomén Darcy Coates: Autorka duchařských bestsellerů se představuje v pro ni neokoukané disciplíně. V knize Smrt v domě Gillespieů najdete čtyři hororové povídky

16.04.2024 | Tipy na knihy

Karin Lednická: „Nejsem autorka, která svá témata opouští, když udělá tečku za poslední větou." Do knihkupectví právě přichází závěrečný díl trilogie Šikmý kostel

15.04.2024 | Rozhovory

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.