Články z kategorie

Víkendová láska na celý život

03.02.2022 | Recenze
Víkendová láska na celý život

Prožít se svou milovanou nebo milovaným celý život, nebo jen jeden víkend v roce? Volba hrdinů povedeného románu Na viděnou příští léto vás překvapí. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Od pramene Vltavy až do vesmíru

25.01.2022 | Recenze
Od pramene Vltavy až do vesmíru

Dva stateční žabáci, kteří si chtějí splnit velký sen. Žabí kamarádi na dobrodružné cestě k pražskému kosmodromu. Jestli nevíte, kde to je a co se tam bude dít, prozradí vám to Žabarádi, nová veselá knížka pro děti. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Vraždy z Coopers Chase

11.01.2022 | Recenze
Vraždy z Coopers Chase

Vraždy z Midsomeru, ze sousedství i vřesovišť se mohou jít zahrabat. Nastupuje Coopers Chase a Čtvrteční klub amatérských detektivů. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Smečka z Yellowstonu

07.01.2022 | Recenze
Smečka z Yellowstonu

Vlci, nádherná, hrdá a společenská zvířata, která lidé v určité době odsoudili k vyhubení. Stále však naštěstí existuje mnoho dobrých lidí, kteří se snaží o jejich záchranu. Rick McIntire napsal o svém snažení knihu Vzestup vlka 8. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

06.01.2022 | Recenze
Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

Není to život, není to smrt. Není to sen, ale ani skutečný život. Zkrátka něco uprostřed, čemu je třeba přijít na kloub. Je to Půlnoční knihovna, skvělý, lehce filozofický román od Matta Haiga. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Každý v domě střeží tajemství

10.12.2021 | Recenze
Každý v domě střeží tajemství

V potemnělých i zářících oknech každého domu se skrývá příběh. Za několik takových oken se dívá čtivý román Myší díra. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více
Nepřehlédněte

Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

30.01.2023 | Recenze

Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

29.01.2023 | Recenze

Jeffery Deaver stvořil nyní již legendárního detektivka Lincolna Rhyma, jeho filmovou podobu ztvárnil Denzel Washington

28.01.2023 | Seriál detektivové

Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

27.01.2023 | Recenze

O Životické tragédii se ve školách neučí, vyprávění pamětníků podmanivě zaznamenala Karin Lednická, autorka Šikmého kostela

26.01.2023 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.