Články z kategorie

Napínavý psychothriller jako by vypadl z pera Shari Lapeny. Nechybí napínavé momenty a na konci budete zírat s pusou dokořán

06.02.2023 | Recenze
Napínavý psychothriller jako by vypadl z pera Shari Lapeny. Nechybí napínavé momenty a na konci budete zírat s pusou dokořán

„To je lež, jako věž“, zpívá se v jedné notoricky známé dětské písničce. A právě na takové lži (a ne pouze jedné) je vystavěn nejnovější román britské autorky Sandie Jonesové nazvaný zcela výstižně Víkend plný viny.

Číst více

Izraelská spisovatelka Dorit Rabinjanová vyniká mimořádným knižním projevem, ve svém románu upozorňuje na izraelsko-palestinský konflikt

03.02.2023 | Recenze
Izraelská spisovatelka Dorit Rabinjanová vyniká mimořádným knižním projevem, ve svém románu upozorňuje na izraelsko-palestinský konflikt

Náhodné setkání Liat a Hilmího v jedné z newyorských kaváren se zdá jako osudová láska až navěky. Jejich vášnivý vztah má ale úhlavního nepřítele. Ona je z Izraele, kam se musí brzy vrátit, a on z Palestiny. Stále probíhající politický konflikt mezi těmito zeměmi je od sebe vzdaluje. Do jejich běžných dnů se vkrádá strach. Náboženské vyznání, nenávist dvou národů a ten nekončící spor odsuzuje, zdá se, jejich lásku k zániku.

Číst více

Nevědomost neomlouvá, a právě proto je potřeba už od dětství znát to, jak funguje stát a jaká má pravidla

31.01.2023 | Recenze
Nevědomost neomlouvá, a právě proto je potřeba už od dětství znát to, jak funguje stát a jaká má pravidla

Příběh Standy, Romana a Štěpána – tři kluci, kteří, aniž by to tušili, se stali zločinci. Schovali něco, co už vlastně nepatří jednomu z nich a kvůli tomu začne kolotoč nedorozumění, a dokonce se dostanou až na policii. Nevědomost neomlouvá, a právě proto je potřeba znát to, jak funguje stát a jaká má pravidla.

Číst více

Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

30.01.2023 | Recenze
Julie Caplin svým vyprávěním probouzí nezkrotnou touhu cestovat, ale také ochutnávat pokrmy, o kterých píše

Irské speciality, skvělé drinky, hutné pivo, uklidňující zeleň, to vše nabízí nový román Domek v Irsku. A nebyla by to pořádná romantika, kdyby autorka nepřihodila také velkou špetku lásky.

Číst více

Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

29.01.2023 | Recenze
Bianca Bellová získala několik prestižních literárních cen, román Ostrov v audioknižní podobě zvárnili Taťjana Medvecká a Jan Vlasák

Bianca Bellová patří bezesporu k nejznámějším a nejúspěšnějším tuzemským prozaičkám. Zejména její román Jezero, za který získala několik prestižních cen, a který byl přeložen do množství jazyků, jí zajistil místo na piedestalu současné české literatury. V roce 2022 však vydala román dost odlišný od své dosavadní tvorby – Ostrov, který také vyšel u OneHotBook v audioknižní podobě v podání Taťjany Medvecké a Jana Vlasáka v režii Hynka Pekárka.

Číst více

Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

27.01.2023 | Recenze
Martin Servaz je oblíbený kriminalista Bernarda Miniera, nový případ odstartuje nahý mladík s maskou jelena na hlavě

Existuje temnota, kterou nerozjasní ani slunce. Úvod do thrilleru jako vyšitý. Cesta uprostřed lesů francouzských Pyrenejí osvětlená úplňkem jako v béčkových hororech. Na silnici nikde nikdo, jen sanitář z nemocnice jede autem z dlouhé směny a od milenky. Něco se vynořilo z lesa a skočilo přímo před něj. Dupl na brzdu, ale náraz byl strašlivý. Jelen, myslel si muž. Ale když vyskočil ven z auta, vytřeštil oči a byl si jistý, že tenhle obraz nikdy nezapomene. Nikoli zvíře, ale nahý mladík s maskou jelena na hlavě. A na prsou vypálené slovo SPRAVEDLNOST.

Číst více
Nepřehlédněte

Edita Vojtková: „Jsem do Bolívie zamilovaná. Každý den v kterémkoliv ročním období tu vychází slunce. Díky tomu jsou lidi veselí.“

18.04.2024 | Rozhovory

Na letošní Svět knihy dorazí dvě královny feel-good romantiky: Julie Caplinová své české fanoušky navštěvuje každý rok, pro Jenny Colganovou je to poprvé

17.04.2024 | Knižní zajímavosti

Fenomén Darcy Coates: Autorka duchařských bestsellerů se představuje v pro ni neokoukané disciplíně. V knize Smrt v domě Gillespieů najdete čtyři hororové povídky

16.04.2024 | Tipy na knihy

Karin Lednická: „Nejsem autorka, která svá témata opouští, když udělá tečku za poslední větou." Do knihkupectví právě přichází závěrečný díl trilogie Šikmý kostel

15.04.2024 | Rozhovory

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.