Články z kategorie

Alexander Stainforth napsal knihu s atmosférou série Bridgertonovi a hlavní hrdinkou, která má pověst nevěsty na útěku

09.03.2023 | Recenze
Alexander Stainforth napsal knihu s atmosférou série Bridgertonovi a hlavní hrdinkou, která má pověst nevěsty na útěku

Stainforthovi se podařilo vytvořit neskutečně čtivý román z prostředí nudných a stereotypních životů anglické šlechty. Naprosto bez očekávání jsem sáhla po knize, která slibovala podobnou atmosféru, jako má například série Bridgertonovi, a já nemůžu než souhlasit. Abych byla ale zcela upřímná, nějaké to větší drama a pár zápletek navíc bych určitě uvítala. Přece jen si vzpomeňme na romantické příběhy z pera spisovatelky Jane Austenové, která dokázala rozvířit i ta nejklidnější srdce čtenářů.

Číst více

Ernest Cline se dostal do autorské pasti, svou prvotinu Ready Player One překonává jen těžko

04.03.2023 | Recenze
Ernest Cline se dostal do autorské pasti, svou prvotinu Ready Player One překonává jen těžko

Román Ready Player One způsobil před lety senzaci. Ernest Cline v něm dokonale zkombinoval kyberpunkovou poetiku s hráčskou posedlostí a tunami popkulturních odkazů na osmdesátá léta, které svou nostalgickou silou přibily miliony čtenářů ke stránkám a připravily jim doslova emoční tornádo.

Číst více

Pravdivý příběh Catherine Dior, sestry slavného návrháře, ožil v životopisné knize britské autorky Justine Picardie

20.02.2023 | Recenze
Pravdivý příběh Catherine Dior, sestry slavného návrháře, ožil v životopisné knize britské autorky Justine Picardie

Christian Dior, velká osobnost módy, jeho kolekce New Look v roce 1947 opět oživila módní Paříž po druhé světové válce. V té době také vznikl jeho legendární parfém Miss Dior, který je právě inspirovaný Catherine, jeho sestrou a silnou ženou, o které se vůbec nemluví. Její život je přitom natolik zajímavý, že sama autorka dala přednost jejímu životopisu před životopisem jejího bratra. A vzala si na sebe těžký úkol, neboť sama Catherine o svém životě nikde nemluvila.

Číst více

Pečlivě vybudovaný svět, alternativní historie, magie a vzrušující příběh, který nadchne především čtenáře Leigh Bardugo

18.02.2023 | Recenze
Pečlivě vybudovaný svět, alternativní historie, magie a vzrušující příběh, který nadchne především čtenáře Leigh Bardugo

Vítejte v Londýně roku 1821, v době, kdy magie čeká na svou další šanci. Minulost je zapomenuta, Temný pán zapuzen a obyvatelstvo je pod ochranou Strážců. Bitva mezi dobrem a zlem sice skončila, to ale neznamená, že bylo zlo dokonale poraženo. Své o tom ostatně ví například Will, mladík, který je na útěku před vrahy, jež mají na svědomí brutální vraždu jeho matky.

Číst více

Potřebujeme víc příběhů s dobrým koncem. Propadněte kouzlu Skotska, vůni dobrého chleba a svět bude v pořádku

13.02.2023 | Recenze
Potřebujeme víc příběhů s dobrým koncem. Propadněte kouzlu Skotska, vůni dobrého chleba a svět bude v pořádku

Je možné zamilovat se na první pohled? Nebo je třeba těch pohledů víc, abychom si uvědomili, co je to pravé? Najít pravou lásku může být těžké, ale někdy stačí opravdu málo. A kdo by nemiloval čerstvě upečený chleba? I tak totiž voní štěstí…

Číst více

Rebecca Zanetti debutuje na českém knižním trhu thrillerem, kde zvrácený sériový vrah zanechává zohavená těla mladých žen

10.02.2023 | Recenze
Rebecca Zanetti debutuje na českém knižním trhu thrillerem, kde zvrácený sériový vrah zanechává zohavená těla mladých žen

Existence tzv. zázračných dětí nás nejen fascinuje, ale i baví. Vzpomeňme si například na Sheldona Coopera z úspěšného amerického sitcomu Teorie velkého třesku, který má sice IQ 187, ale v běžném životě je prakticky nepoužitelný. Svět takto výjimečných a nadaných dětí musí mít často přesný řád, své zvyklosti a pro nás i občas nepochopitelnou strukturu. Nemusíte se ale bát. Rebecca Zanetti nám přináší o dost sympatičtější hrdinku se stejně geniálním mozkem.

Číst více
Nepřehlédněte

Edita Vojtková: „Jsem do Bolívie zamilovaná. Každý den v kterémkoliv ročním období tu vychází slunce. Díky tomu jsou lidi veselí.“

18.04.2024 | Rozhovory

Na letošní Svět knihy dorazí dvě královny feel-good romantiky: Julie Caplinová své české fanoušky navštěvuje každý rok, pro Jenny Colganovou je to poprvé

17.04.2024 | Knižní zajímavosti

Fenomén Darcy Coates: Autorka duchařských bestsellerů se představuje v pro ni neokoukané disciplíně. V knize Smrt v domě Gillespieů najdete čtyři hororové povídky

16.04.2024 | Tipy na knihy

Karin Lednická: „Nejsem autorka, která svá témata opouští, když udělá tečku za poslední větou." Do knihkupectví právě přichází závěrečný díl trilogie Šikmý kostel

15.04.2024 | Rozhovory

Láska, smrt a všechno zlý: Hororová detektivka od českého autora. Strašidelné rodinné drama, v němž neschází napětí, břitké dialogy a přenádherná grafika

13.04.2024 | Recenze

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.